Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas nacionālistiski noskaņotais politiķis Ilja Drozdovs aicina Krievijas tukšos ciemus aizpildīt ar Austrumāzijas imigrantiem, vēsta BBC.

Nacionālistiskās Liberāldemokrātiskās partijas loceklis Drozdovs norādījis, ka lauksaimniecības produktivitātes uzlabošanās ir likusi Krievijas iedzīvotājiem atstāt Krievijas nomales, jo pieprasījums pēc lauksaimniecības darbiniekiem ar katru dienu samazinās.

Lai aizpildītu tukšos ciemos, viņš piedāvā plānu – ir jāieved "smagi strādājoši" ķīnieši, ziemeļkorejieši un japāņi, "protams, zem stingras Krievijas uzraudzības". Tas varētu uzturēt Krievijas laukus dzīvus, kā arī tas ir veids, kā cīnieties ar neregulētu imigrāciju, kas, galvenokārt, nāk no musulmaņu valstīm Vidusāzijā, skaidroja Drozdovs.

Krievijas politiķis uzsvēra, ka Krievijas valdībai ir jāizrēķina, cik imigranti valstij ir nepieciešami, viņaprāt, varētu vajadzēt 100 000 vai pat vienu miljonu imigrantu. Drozdovs aicināja valdību domāt "plaši".

"Vajag veikt stingrus pasākumus, lai izraidītu visus imigrantus, ja izrādās, ka mēs varam iztikt bez viņiem," norādīja nacionālistiski noskaņotais politiķis.

Viņa priekšlikums jau izsmiets un kritizēts sociālajos medijos. Daļa lietotāju norādījuši, ka valsts iestādēm būtu jāaicina uz valsti etniskie krievi no bijušās Padomju Savienības teritorijas, nevis jāpieņem Austrumāzijas imigranti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!