Sākot ar 14. februāri, Krievijas valsts galvenajos TV kanālos ievērojami samazinājies ASV prezidenta Donalda Trampa pieminēšanas skaits, atsaucoties uz kompānijas "Medialogi" pētījumu, ziņo telekanāls "Dožģ".

Iepriekš aģentūra "Bloomberg" vēstīja, ka Kremlis devis rīkojumu pārtraukt valsts medijos slavināt jauno ASV prezidentu. Tas notika laikā, kad Baltais nams paziņoja, ka Tramps sagaida okupētās Krimas pussalas atdošanu Ukrainai un no amata atkāpās ASV līdera nacionālās drošības padomnieks Maikls Flins, kurš bija kontaktējies ar Krievijas amatpersonām.

Kremļa saimnieka Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs ziņas par šāda rīkojuma esamību nosauca par "pīli".

Taču pētījuma ietvaros, kurā analizēts "Rossija 1", "NTV un Pirmā kanāla saturs, konstatēts, ka ASV jaunā prezidenta pieminēšana Krievijas medijos patiešām ir ievērojami sarukusi.

Ja februāra pirmajā pusē Trampa vārds šajos medijos izskanējis līdz 60 reizēm dienā, tad pēc 14. februāra maksimālais ASV prezidenta pieminēšanas skaits nokrities līdz 12 reizēm diennaktī.

14. februārī Trampa vārds šajos TV kanālos izskanējis vien sešas reizes, bet vēl iepriekšējos datumos mazākais Trampa pieminēšanas skaits bijis 23 reizes 7. februārī. Lielākais – 61 reize 2. februārī, raksta "Dožģ".

"Bloomberg" pagājušajā nedēļā ziņoja, ka janvārī Tramps Krievijas medijos tika pieminēts pat biežāk par pašu Putinu, kurš kopš atkārtotās stāšanās prezidenta amatā 2012. gadā vienmēr ir bijis pieminētākā persona Krievijas medijos.

ASV priekšvēlēšanu laikā un pēc Trampa uzvaras viņš Krievijas medijos bieži tika slavināts kā persona, kas būs labvēlīga pret Maskavu un, ka viņa stāšanās amatā nozīmēs jaunu ēru Kremļa un Baltā nama sadarbībā.

Tādu nostāju veicināja Trampa labvēlīgie izteikumi par Putinu un runas par iespējamo sadarbību ar Krieviju cīņā pret terorismu, kā arī jautājums par iespējamo sankciju atcelšanu pret Krieviju.

ASV izlūkdienesti ir secinājuši, ka Krievija ar hakeru starpniecību ASV priekšvēlēšanu laikā ir centusies nodrošināt Trampa uzvaru pār viņa konkurenti Hilariju Klintoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!