Foto: DELFI
Krievijas valsts medijs "Russia Today" (RT), citējot Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") izteikumus, asi kritizē NATO spēku uzvedību Ventspilī.

Publikācijā, kuras virsraksts ir – "Čurā publiski, uzvedas kā okupanti: Latvijas pilsētas mērs sūdzas par NATO jūrniekiem", – Krievijas valsts medijs nosodījis NATO spēkus Latvijā, vairākkārt citējot Lembergu. Jūrniekus nosodošais raksts trešdienas pusdienlaikā pēc Latvijas laika portālā tika pozicionēts kā otra nozīmīgākā RT ziņa.

RT citējis "daiļrunīgo NATO un Latvijas sadarbības kritiķi Lembergu", pieminot, ka NATO jūrnieki Ventspilī uzvedās kā cūkas un okupanti, kas neciena Latvijas suverenitāti.

RT ir pirmais Krievijas starptautisko ziņu telekanāls, kas 2005.gadā izveidots kā CNN un BBC sāncensis. Kanāls ir Krievijas valsts finansēts, tā uzdevums ir atraktīvā veidā veidot ziņas, ņemot vērā Krievijas valsts skatījumu uz globālo pasaules kārtību.

Jau vēstīts, ka Lembergs plāno nosūtīt vēstuli NATO ģenerālsekretāram Andersam Fogam Rasmusenam, lai informētu par "nepieņemamo NATO jūrnieku uzvedību" Ventspilī pagājušājā nedēļas nogalē, kas, viņaprāt, diskreditē NATO dalībvalstu prestižu iedzīvotāju acīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!