Foto: Reuters/Scanpix

Krimas Simferopoles rajonā grupa bruņotu vīru svētdien uzbrukusi Ukrainas pareizticīgās baznīcas Kijevas patriarhāta dievnamam Perevaļnes ciematā.

Par uzbrukumu Ukrainas ziņu aģentūrai UNIAN paziņoja Kijevas patriarhāta preses centrs.

Paziņojumā teikts, ka 1.jūnijā no rīta, izlaužot durvis, dievnamā ielauzās grupa bruņotu noziedznieku, kuri bija ģērbušies kā kazaki.

Viņi piekāva priesteri un draudzes locekļus, kuri centās savu garīdznieku aizsargāt.

Krievijas anektētās Krimas policija sākumā uz lūgumiem pēc palīdzības nav atsaukusies. Policisti ieradušies tikai pēc trim stundām un arī tad nostājušies uzbrucēju pusē, informēja Kijevas patriarhāta preses centrs.

Policija un uzbrucēji norādījuši, ka Kijevas patriarhāts ir noskaņots pret krieviem un tādam neesot vietas Krievijas Krimā.

Kijevas patriarhāts uzskata, ka uzbrukums bija iepriekš izplānota akcija, jo sestdienas vakarā pie vietējā garīdznieka ieradās Maskavas patriarhāta pārstāvis un pieprasīja brīvprātīgi atbrīvot dievnamu.

Martā Krievija okupēja un anektēja Krimas pussalu, bet šobrīd Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Rietumvalstis vērsušas pret Maskavu sankcijas, kuras draud pastiprināt, ja Krievija neatteiksies no savas agresīvās politikas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!