Foto: AFP/Scanpix

Krievijas anektētās Krimas pussalas iedzīvotājiem trīs mēnešu laikā ir jānodod literatūra, kas Krievijā iekļauta aizliegto ekstrēmistisko materiālu sarakstā, atsaucoties uz Krimas valdības vadītāju Sergeju Aksenovu, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

"Notiek izskaidrojošs darbs, mums ir jādod adaptācijas laiks – trīs mēnešus. Šajā periodā notiks mierīgs izskaidrojošais darbs televīzijā, masu informācijas līdzekļos tiks publicēts saraksts ar literatūru, kuras izmantošana šodien Krievijas Federācijas teritorijā ir aizliegta," žurnālistiem paskaidroja Aksenovs.

Savukārt no 2015. gada 1. janvāra aizliegtās literatūras izņemšana notiks atbilstoši Krievijas likumiem, piebilda Aksenovs.

Pirms tam musulmaņu ģimenes no dažādām pussalas vietām esot sūdzējušās, ka viņu mājās notiek kratīšana, lai konfiscētu reliģisko literatūru, kas Ukrainā nav bijusi aizliegta. Aksenovs norāda, ka aizliegtās literatūras meklēšana un konfiscēšana uz pārejas perioda laiku ir apturēta.

Vēstīts, ka Aksenovs iepriekš ir paziņojis, ka Krimas tatāru tautas padome – Medžliss – neeksistē un brīdināja, ka pret darbībām, kas vērstas uz Krimas pievienošanas Krievijai neatzīšanu, būs "ļoti stingra nostāja".

Ukrainai piederošo Krimas pussalu februāra beigās un martā okupēja Krievijas karaspēks. Pēc starptautiski neatzīta referenduma, ko sarīkoja Kremlis, Krievija pussalu anektēja, 17. martā oficiāli iekļaujot Krievijas sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!