Reaģējot uz Baltā nama norādi par Krimas pussalas atdošanu Ukrainai, Krievijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka nelikumīgi anektēto teritoriju neatdos.

"Mēs savu teritoriju neatdosim. Krima – tā ir Krievijas Federācijas teritorija," stāstīja ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova.

Savukārt Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs telefonsarunā žurnālistiem stāstīja, ka Krimas atdošanu neapspriedīs. "Krievija nediskutē par tās teritoriālu integritāti ar ārvalstu partneriem," teica Peskovs.

Vēstīts, ka Baltais nams sagaida okupētās Krimas pussalas atdošanu Ukrainai. "Prezidents Tramps ir ļoti skaidri licis saprast, ka no Krievijas valdības sagaida vardarbības deeskalēšanu Ukrainā un Krimas atdošanu," Baltā nama pārstāvis Šons Spaisers otrdien paziņoja preses konferencē.

Vēstīts, ka ASV jaunā prezidenta Donalda Trampa izteikumi par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un norādes par vēlmi uzlabot attiecības ar Maskavu ir radījusi bažas par viņa izvēlēto ārpolitikas kursu un potenciāliem centieniem atcelt pret Krieviju vērstās sankcijas.

2014. gada pavasarī Krievija okupēja un anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu un sāka atbalstīt bruņotos nemierus Ukrainas austrumos, kas nav rimušies joprojām.

Krievijas agresīvā rīcība ir radījusi nopietnākos drošības draudus Eiropā kopš Aukstā kara beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!