Foto: stock.xchng

Kubā ieradusies pirmā ASV Kongresa delegācija kopš ASV un Kuba paziņoja par diplomātisko attiecību atjaunošanu 2014.gada decembrī, informē raidsabiedrība BBC.

ASV politiķi plāno tikties ar Kubas amatpersonām un pārrunāt pasākumus, kas veicami veiksmīgai attiecību normalizācijai.

"Mēs visi jau iepriekš esam bijuši Kubā un mēs atbalstām prezidenta jauno politiku attiecībās ar Kubu," norādījis ASV senators Patriks Līhijs.

Pirmās sarunas notiks nākamās nedēļas trešdienā un ceturtdienā.

Jau ziņots, ka 2014.gada 17.decembrī ASV prezidents Baraks Obama paziņoja par 'jaunu nodaļu' attiecības ar komunistisko Kubu. Valstis savstarpējās attiecības sarāva 1961.gadā.

Portāls "Delfi" jau vēstījis, ka Kuba šonedēļ atbrīvojusi 53 politieslodzītos, kuri bijuši iekļauti ASV politieslodzīto sarakstā. Arī ieslodzīto atbrīvošana bijusi daļa no norunas par savstarpējo attiecību normalizāciju.

Piektdien spēkā stājās jauni ceļošanas un tirdzniecības noteikumi starp abām valstīm. Amerikāņiem tagad būs ļauts no Kubas ievest alkoholu un tabakas izstrādājumus, ja to kopējā vērtība nepārsniedz 100 dolārus (86,50 eiro).

Lai gan tūrisma ceļojumi uz šo valsti amerikāņiem joprojām nav atļauti, jaunās regulas atļauj braucienus uz Kubu, ja tam ir kāds īpašs, ar tūrismu nesaistīts mērķis.

ASV pilsoņi savas kredītkartes un debetkartes tagad varēs izmantot arī Kubā. Tāpat atcelts naudas limits, ko viens ASV pilsonis drīkst diennakts laikā iztērēt Kubā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!