Foto: Reuters/Scanpix

Kuba izdarījusi pārkārtojumus Ekonomikas ministrijā, lai ļautu ekonomikas ministram Marino Muriljo koncentrēties reformu īstenošanai.

Valdība trešdien paziņoja, ka Ekonomikas ministrijas vadība uzticēta viceprezidentam 79 gadus vecajam Rikardo Kabrisasam, lai Muriljo varētu koncentrēties darbam pie Kubas sociālā un ekonomiskā modeļa modernizēšanas.

55 gadus vecais Muriljo ekonomikas ministra amatu ieņem kopš 2014. gada un ienesis dažas nelielas izmaiņas, tostarp samazinājis ierēdņu rindas, tomēr tam nav bijis lielas ietekmes.

Lielākā daļa kubiešu joprojām strādā valsts sektorā, lauki vēl arvien tiek aparti ar vēršiem, un pārtikas ražošana ir nestabila. Naudas trūkumā nonākusī Kuba nevar aizņemties starptautiskajos tirgos, un tai nepieciešams pārstrukturēt savu starptautisko parādu.

Kubu negatīvi ietekmējušas galvenās reģionālās sabiedrotās Venecuēlas ekonomiskās nedienas, kuru pamatā ir naftas cenu lejupslīde.

ASV un Kuba 2015. gada jūlijā atjaunoja diplomātiskās attiecības, bet vairums ASV ekonomisko sankciju pret Havanu vēl nav atceltas. Tam nepieciešams ASV Kongresa atbalsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!