Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija šobrīd izskata jautājumu par jaunu sankciju noteikšanu Krievijai, šādi reaģējot uz Demokrātu Nacionālā konventa (DNC) datoru uzlaušanu, vēsta laikraksts "The Wall Street Journal".

Lai ieviestu sankcijas, administrācijai būs oficiāli kiberuzbrukumā Demokrātiskās partijas serveriem jāapsūdz Krievija vai Krievijas varasiestāžu atbalstītie hakeri.

Kā ziņoja ASV preses avoti, Federālais izmeklēšanas birojs, kas veic demokrātu serveru uzlaušanas izmeklēšanu, kā arī citi ASV specdienesti uzskata, ka Krievijas saistība ar kiberuzbrukumu ir teju neapšaubāma.

ASV Pārstāvju palātas demokrātu mazākuma līdere Nensija Pelosi ceturtdien kiberuzbrukumu nosauca par "elektronisko Votergeitu".

"Esmu pilnīgi pārliecināta, ka tas ir Krievijas roku darbs," sacīja politiķe.

Kā ziņots, tīmekļa vietne "WikiLeaks" jūlijā publiskoja aptuveni 20 000 e-pasta vēstuļu, kas bija iegūtas no DNC datorsistēmas un no kurām noprotams, ka Demokrātu partijas līderi centušies kaitēt partijas kandidātes Hilarijas Klintones bijušā sāncenša Vermontas senatora Bērnija Sandersa kampaņai cīņā par demokrātu nomināciju startam prezidenta vēlēšanās.

Republikāņu Baltā nama pretendenta Donalda Trampa kritiķi arvien biežāk apgalvo, ka Ņujorkas miljardiera ievēlēšana ASV prezidenta amatā nāktu par labu Krievijas autoritārajam līderim Vladimiram Putinam.

ASV presē pēdējā laikā attiecībā uz Trampa un Putina saitēm bieži parādās termins "bromance" ("čomu romāns"), raksturojot ciešo draudzību, kas viņus it kā saista.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!