Foto: Reuters/Scanpix

Starp pasažieriem, kas tika izglābti no nedēļas nogalē avarējušā Itālijas kruīzu kuģa "Costa Concordia", ir "Titānika" katastrofā izdzīvojušas sievietes mazmeita, trešdien ziņoja Itālijas laikraksts "Repubblica".

"Titānika" katastrofā izdzīvojušās mazmeita Valentīna Kapuano sacīja, ka nav spējusi ticēt savām acīm, kad "Costa Concordia" sāka grimt.

"Es it kā no jauna pārdzīvoju vēsturi, tas bija šausmīgi, es biju šokā. Es vēl arvien esmu satriekta, kad iedomājos, kas man bija jāpārcieš," sacīja Kapuano.

Starp 1912.gadā avarējušā "Titānika" pasažieriem bija Valentīnas Kapuano vecmāmiņa ar 25 gadus vecu brāli, kurš gāja bojā "Titānika" katastrofā, nepiepildot savu cerību uzsākt jaunu dzīvi Amerikā.

"Titāniks", kas savulaik bija lielākais pasažieru kuģis, tā pirmajā reisā 1912.gada aprīlī sadūrās ar aisbergu un dažu stundu laikā nogrima. Uz kuģa bija vairāk nekā 2200 cilvēku, no kuriem izdzīvoja tikai 711. Starp "Titānika" katastrofā bojāgājušajiem bija arī tā kapteinis.

Uz "Costa Concordia" bija vairāk nekā 4200 cilvēku, un gandrīz visi tika izglābti. Līdz šim ir atrasti 11 šī kuģa avārijā bojāgājušie, bet vēl 24 cilvēki tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem.

"Costa Concordia" kapteinis Frančesko Sketino sestdien tika aizturēts, bet no trešdienas viņš ir mājas arestā. Viņam ir izvirzītas apsūdzības cilvēku nonāvēšanā, kā arī par to, ka viņš atstājis kuģi, lai gan no tā nebija pabeigta cilvēku evakuācija.

Itālijas kuģniecības kompānijas "Costa Crociere" kuģis "Costa Concordia" ar vairāk nekā 4200 cilvēkiem piektdien uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!