Foto: AFP/Scanpix

Somijas tālākajā ziemeļu reģionā Lapzemē sestdien, 3. decembrī, nodurta 26 gadus veca "Santa Safari" tūrisma kompānijas darbiniece no Skotijas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lapzemes policija norādīja, ka sievietes 36 gadus vecais draugs no Čehijas notikuma vietu pametis suņu pajūgā. Viņam pēdas dzina ar sniega motocikliem un helikopteru.

Dažas stundas vēlāk vīrietis atrasts. Tā kā gaisa temperatūra bijusi –30 grādu pēc Celsija, viņš sākotnēji nogādāts slimnīcā, kur saņēmis mediķu aprūpi. Pēc tam policija viņu arestējusi, turot aizdomās par sievietes slepkavību.

"Santa Safari" sadarbojas ar Lielbritānijas pilsētā Oksfordā bāzētu tūroperatoru "Transun Travel", organizējot Ziemassvētku tematikai veltītas ekskursijas Lapzemē. Nogalinātā sieviete strādājusi sezonālu darbu tūrisma kompānijā.

"Santa Safari" pārstāve apstiprināja, ka nogalinātā sieviete bija nodarbināta tūrisma kompānijā. "Mēs esam šokēti par šīm traģiskajām ziņām. Domās mēs esam kopā ar viņas ģimeni. Mūsu komanda sadarbojas ar Somijas policiju un citām varasiestādēm, lai sniegtu palīdzību nozieguma izmeklēšanā," sacīja kompānijas pārstāve.

"Transun Travel" paziņojis, ka izmeklēšanas dēļ varētu tikt atceltas vairākas ekskursijas Lapzemē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!