Foto: RIA Novosti/Scanpix

Militāro inspektoru grupa no Latvijas un Vācijas, pamatojoties uz "Atvērto debesu līgumu", šonedēļ veiks lidojumu virs Krievijas un Baltkrievijas, atsaucoties uz Krievijas Aizsardzības ministriju, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

"Starptautiskā "Atvērto debesu līguma" ietvaros, Vācijas un Latvijas inspektori ar zviedru novērošanas lidmašīnu "SAAB-340" no 21. līdz 25. septembrim veiks izlūkošanas lidojumus virs Krievijas un Baltkrievijas," paziņoja Krievijas Nacionālā Kodolrisku novēršanas centra vadītājs Sergejs Rižkovs.

Lidmašīnā, lai sekotu novērošanas un filmēšanas ekipējuma pielietošanai likuma ietvaros, atradīsies arī Krievijas un Baltkrievijas novērotāji. Izlūkošanas ekipējums ir pārbaudīts un to sertificējuši starptautiskie, tai skaitā Krievijas eksperti. Lidmašīnā nav ieroču, norāda aģentūra.

2002. gadā ieviestais "Atvērto debesu līgums" regulē neapbruņotu novērošanas lidojumu kārtību virs 34 vienošanās dalībvalstīm, lai nodrošinātu militāro aktivitāšu caurspīdīgumu.

Lidojumos ierakstītos datus var izplatīt visām dalībvalstīm, lai sekotu esošo un nākotnes ieroču ierobežošanas līgumu ievērošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!