Miljardiera Edmona Safras medicīniskā personāla darbinieks, pēc izcelsmes amerikānis, ļaunprātīgi aizdedzināja dzīvokli, kurā gāja bojā ievērojamais baņķieris, jo bija sastrīdējies ar medicīniskā personāla vadītāju, pirmdien informēja Monako policijas galvenais prokurors.
41 gadu vecais Teds Meihers pastāstījis izmeklētājiem, ka viņš pielaidis uguni dzīvoklim, taču viņa mērķis nebija nogalināt baņķieri, preses konferencē sacīja prokurors Daniels Serdē.

Meihers atzinās pirmdienas rītā, teikdams, ka viņš rīkojās viens, piebida Serdē.

Meihers ir atzīts par psihiski nestabilu, turklāt viņš lietojis spēcīgas iedarbības medikamentus, un pirmdien pret viņu izvirzīta apsūdzība par ļaunprātīgu dedzināšanu, kurā bojā gājuši divi cilvēki. Par šādu noziegumu var piespriest mūža ieslodzījumu.

67 gadus vecais Safra, ievērojamas ebreju dzimtas pārstāvis, kura nāk no Alepo tagadējā Sīrijas teritorijā, piektdien traģiski gāja bojā kopā ar savu medmāsu, amerikānieti Viviānu Torentu.

"Viņš atzinās, ka pats divreiz sev iedūris, lai slēptu nozieguma pēdas," sacīja prokurors.

Viņš piebilda, ka Meiheram, acīmredzot, bija konflikts ar Safras medicīniskās aprūpes personāla vadītāju. Tas bijis par iemeslu ļaunprātīgajai dedzināšanai.

Avots, kas bija sīki informēts par šo lietu, pastāstīja, ka Meihers izmeklētājiem sacījis - viņš vēlējies būt varonis, izglābjot savu bosu, un sadūris sevi, lai notikums izskatītos ticams.

Prokurori pastāstīja, ka Meihers izsaucis policiju un sacījis, ka divi bandīti ar nažiem rokās ienākuši dzīvoklī ar nolūku uzbrukt baņķierim, un pēc tam sācies ugunsgrēks.

Serdē uzsvēra, ka Meihera rīcībai nebija finansiālu motīvu. Viņš pelnīja 600 ASV dolāru (348 lati) dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!