Paredzams, ka Lielbritānijā atļaus cilvēka embriju klonēšanu medicīnisko pētījumu nolūkos, un tas palīdzētu zinātniekiem radīt atsevišķas ķermeņa daļas, pirmdien ziņo laikraksts "Daily Telegraph".
Valdības izveidotā ekspertu padome atzinusi, ka potenciālie atklājumi atsver ētiskos iebildumus, raksta avīze.

Eksperti vienojās ierosināt izmaiņas likumā, lai atļautu cilvēku embriju klonēšanu ar mērķi mēģināt radīt audus slimību ārstēšanai.

Kāds avots valdībā, kura vārds netika minēts, sacījis, ka ministri ir gandīz pilnīgi pārliecināti par lēmumu atcelt aizliegumu embriju "terapeitiskajai klonēšanai" zinātniskas izpētes nolūkos, kas, iespējams, varētu palīdzēt ārstēt nieru, aknu un sirds slimības.

Pagaidām valdības amatpersonas šo ziņu nav komentējušas.

"Daily Telegraph" raksta, ka šī aizlieguma atcelšana izraisīs debates par to, cik tālu zinātnieki drīkstētu iejaukties dabas procesos.

Ministri vēlas uzsākt publiskas debates un mēģināt pārliecināt cilvēkus, ka embriju klonēšana zinātniskos nolūkos nav tas pats, kas radīt cilvēka kopiju, raksta avīze.

Kāds ekspertu padomes pārstāvis teicis: "Iespējas ir milzīgas. Tas ļautu mums atjaunot sirds muskuli vai kaulu smadzenes, un tas nerada draudus cilvēcei," teikts avīzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!