Foto: DELFI Aculiecinieks
Lielbritānija noraidījusi bijušo "Maskavas Bankas" vadītāju lūgumu piešķirt politisko patvērumu, ziņo "Itar Tass", atsaucoties uz britu interneta medijiem.

Krievijā pret bijušajiem "Maskavas Bankas" vadītājiem Andreju Borodinu un Dmitriju Akuļiņinu ierosinātas krimināllietas, viņus vaino krāpšanā un bankas novešanā līdz maksātnespējai.

Krievijas valdība pērn vasarā glābusi "Maskavas Banku" no bankrota, piešķirot tai 14 miljardu ASV dolāru (6,8 miljardu latu). Tā bija lielākā glābšanas pakete Krievijas banku sistēmas vēsturē.

Šo naudu valdība piešķīra, kad banku pārņēma Krievijas valstij piederošā banka VTB.
Pēc šī pārņemšanas darījuma atklājās, ka "Maskavas Bankas" slikto kredītu apmērs sasniedza deviņus miljardus ASV dolāru (4,4 miljardus latu), kas ir gandrīz trešdaļa no kredītiestādes aktīviem.

Krievijas finanšu ministrs Aleksejs Kudrins toreiz paziņoja, ka bankas finanšu problēmās ir vainojams tās bijušais vadītājs Andrejs Borodins, kurš bija Maskavas eksmēra Jurija Lužkova protežē, un citi menedžmenta pārstāvji, kas slikti pārvaldījuši banku. Kudrins pieprasīja, lai tiesībsargājošās institūcijas veiktu izmeklēšanu pret bankas bijušajiem vadītājiem Krievijā un ārzemēs. Borodins ir aizbēdzis no Krievijas, domājams, uzturas Londonā un ir izsludināts starptautiskā meklēšanā.

Maskavas tiesa pērn aprīli atstādināja Borodinu no amata, jo tika sākta izmeklēšana par viņa saistību ar krāpniecisku 13 miljardu rubļu (227,5 miljonu latu) kredītu, kuru šī banka savulaik piešķīra nelielai firmai "Premier Estate", kas esot saistīta ar zemes pirkumu par uzpūstu cenu no Lužkova sievas Jeļenas Baturinas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!