Šā gada 4. aprīlī stājas spēkā jaunais Lielbritānijas likums "Par imigrāciju un patvēruma meklētājiem", kurā noteikti stingrāki pasākumi cīņā pret nelegālo imigrāciju.
Likums izstrādāts, ņemot vērā arvien pieaugošo tendenci palielināties patvēruma meklētāju skaitam Lielbritānijā. Jau ziņots, ka daudz patvēruma meklētāju Lielbritānijā ierodas no Austrumeiropas, tajā skaitā arī no Latvijas.

Lai ierobežotu lielo patvēruma meklētāju skaitu, līdz ar jaunā likuma spēkā stāšanos tiek ieviesta jauna palīdzības sistēma patvēruma meklētājiem. Jaunā sistēma paredz palīdzības sniegšanu konkrētam mērķim, tādējādi tiek pārtraukta pabalstu izmaksāšana skaidrā naudā. Lai mazinātu patvēruma meklētāju skaitu Londonā un Dienvidanglijā, patvēruma meklētājus nodrošinās ar dzīvesvietu reģionos, kuros imigrantu koncentrācija ir mazāka.

Likums paredz administratīvo sodu par nelegālo imigrantu ievešanu. Tāpat tas paredz, ka atbildība par imigrantu ievešanu tiek attiecināta arī uz autobusu šoferiem, un tiek paredzētas lielākas pilnvaras, lai atgūtu nesamaksātās naudas summas.

Imigrācijas iestāžu ierēdņiem likums palielina pilnvaras veikt piespiešanas pasākumus bez policijas līdzdalības, noņemt pirkstu nospiedumus, kā arī nosaka vairākus citus pasākumus.

Jau ziņots, ka pērn Latvijā tika izveidota speciāla darba grupa, kas izstrādā dažādus pasākumus, lai novērstu Latvijas iedzīvotāju došanos uz Lielbritāniju ar mērķi prasīt patvērumu šajā valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!