Foto: Shutterstock
Lietuvā pirmdien stājies spēkā aizliegums retranslēt Krievijas telekanālu TVCi, kas noteikts uz pusgadu par kara un naida kurināšanu šā kanāla pārraidē.

TVCi translācija Lietuvā šogad jau vienreiz tika apturēta uz mēnesi. Lēmumu apturēt to vēlreiz Lietuvas Radio un televīzijas komisija (LRTK) pieņēma pirms divām nedēļām, atzīstot, ka iepriekšējām sankcijām nav bijis rezultātu un pārkāpumi atkārtojas.

LRTK konstatēja, ka TVCi 10.jūnija pārraidē "Tiesības zināt" izskanējušajos Krievijas parlamenta apakšpalātas - Valsts domes - deputāta Vladimira Žirinovska izteikumos kurināts naids. Žirinovskis raidījumā runājis par Ukrainas un Moldovas separātiskā Piedņestras reģiona okupāciju.

Telekanāla pārstāvji nedz atsūtītajā rakstveida paskaidrojumā, nedz, piedaloties komisijas sēdē, pārkāpumus nav atzinuši.

Komisijas lēmumu apstiprinājusi Viļņas administratīvā apgabaltiesa.

Kopš 2014.gada, kad Krievija anektēja Krimu un sāka atbalstīt prokremliskos kaujiniekus Ukrainas austrumos, Lietuva sāka noteikt apraides ierobežojumus Krievijas televīzijas kanāliem, kuri savās pārraidēs iekļāvuši informāciju, kuru Lietuvas likumdošana aizliedz izplatīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!