Foto: LETA
Lietuva pēc nedēļas paredzētajā Apvienoto Nāciju Organizācijas balsojumā neatbalstīs Krievijas ikgadējo rezolūciju, kurā aicināts nepieļaut nacisma slavināšanu, jo uzskata, ka šā dokumenta aizsegā Maskava cenšas iedzīvināt "savu politisko darbakārtību, savu vēstures interpretācijas modeli", piektdien sacījis Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

"ANO Ģenerālās Asamblejas trešajā komitejā Krievija ik gadus iesniedz rezolūciju, kurā it kā aicina aizšķērsot ceļu nacisma slavināšanai. Kā nereti gadās, aiz skaista aizsega slēpjas gluži citi mērķi. Diemžēl jāsecina, ka saistībā ar pēdējiem notikumiem tas skan vēl nepārliecinošāk un liekulīgāk, jo šī valsts pati turpina klaju agresiju pret savu kaimiņvalsti, flirtē vai pat sadarbojas ar Eiropas radikālajiem spēkiem (..), cenšas attaisnot Molotova-Ribentropa paktu starp nacistiem un padomju varu," norādījis ministrs.

Vienlaikus viņš uzsvēris, ka Lietuvas balss pret šo rezolūciju nebūt nav jāvērtē kā mēģinājums aizstāvēt nacistus vai mūsdienu radikālās kustības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!