Foto: AP/Scanpix

Lietuvas prezidentei Daļai Grībauskaitei pasniegts augstākais Moldovas valsts apbalvojums - Moldovas Republikas ordenis, novērtējot viņas personisko ieguldījumu Lietuvas un Moldovas divpusējo attiecību stiprināšanā un Moldovas eirointegrācijas centienu atbalstīšanā.

Ordeni viņai Kišiņevā pasniedzis Moldovas prezidents Nikolaje Timofti.

"Šis apbalvojums ir Lietuvas pūliņu novērtējums. Mūsu valsts vienmēr atbalstījusi Moldovas centienus veidot eiropeisku valsti. Pirms diviem gadiem, pildot Eiropas Savienības prezidētājvalsts pienākumus un organizējot Austrumu partnerības samitu Viļņā, Lietuva būtiski palīdzēja Moldovai panākt bezvīzu režīma ieviešanu ar Eiropas Savienību," sacījusi Lietuvas prezidente.

Pēc viņas teiktā, Lietuva ir gatava palīdzēt Moldovai šai ceļā arī turpmāk, bet atbildība par savu nākotni jāuzņemas arī pašai Moldovas sabiedrībai un politiķiem.

Kā uzsvērusi Grībauskaite, tiecoties uz stratēģiskiem mērķiem, valstij ir svarīga visu politisko partiju nacionālā vienošanās.

Moldovas Republikas ordenis tiek piešķirts par īpašiem nopelniem Moldovas labklājības veicināšanā dažādās jomās. Pērn šo apbalvojumu saņēma Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis un Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!