Gandrīz puse Lietuvas iedzīvotāju - 48,4 procenti, -, kuri sevi pieskaita pie trūcīgo ļaužu kārtas, uzskata ka viņu dzīves apstākļi pasliktinājušies pēdējos piecos gados, ziņo Lietuvas informācijas aģentūra ELTA.
Lietuvas Statistikas departamenta speciālistu veiktajā aptaujā 40 procenti aptaujāto atbildēja, ka par nabagiem palikuši pēdējo 6-10 gadu laikā, bet 11,6 procenti respondentu ir pārliecināti, ka visu mūžu esot dzīvojuši trūkumā.

Nabadzībā ieslīgšanas process pilsētās noritējis straujāk nekā laukos - pēdējā laikā galīgā trūkumā nonākuši 52,3 procenti nabadzīgo pilsētnieku un 39,8 procenti nabadzīgo laucinieku. Pastāvīgu trūkumu ir izjutuši un izjūt 16 procenti laucinieku un 9,6 procenti pilsētnieku.

Uz jautājumu par dzīves līmeņa izmaiņām 81,5 procenti aptaujāto Lietuvas iedzīvotāju atbildēja, ka pēdējos 12 mēnešos viņu dzīves līmenis ir pazeminājies, un tikai 0,8 procenti respondentu apgalvoja, ka Lietuvā esot cēlies cilvēku dzīves līmenis. Par dzīves līmeņa pazemināšanās cēloņiem 61,2 procenti aptaujāto uzskata cenu celšanos un ienākumu nepaaugstināšanos, bet 23,2 procenti respondentu - bezdarbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!