Foto: Reuters/Scanpix
Spānijas policija piektdienas naktī šāva gumijas lodes sadursmē ar milzu demonstrācijas dalībniekiem Madridē, paziņoja amatpersonas.

Vismaz seši cilvēki tika ievainoti, un policija aizturēja septiņus cilvēkus.

Demonstrācija Madridē bija viena no vairāk nekā 80 demonstrācijām pret jauniem valdības taupības pasākumiem, kuras arobiedrības ceturtdien rīkoja visā Spānijā un kurās piedalījās desmitiem tūkstoši cilvēku.

Madrides mierīgajai demonstrācijai beidzoties, daļa dalībnieku neatstāja Saules vārtu (Puerta del Sol) laukumu pilsētas centrā. Daži sāka apmētāt policistus ar pudelēm, tuvāko ielu vidū izveidoja barjeras no atkritumu urnām un kartona kastēm un tās aizdedzināja.

Kad demonstranti mēģināja nokļūt līdz stipri apsargātajai parlamenta ēkai, policija vērsās pret viņiem ar stekiem.

Spānijas pilsētās rīkotajos protestos piedalījās arī ugunsdzēsēji, policisti, veselības aizsardzības un izglītības darbinieki.

Ceturtdienas demonstrācijas bija plašākās starp gandrīz katru dienu notiekošajiem protestiem, kas izcēlās pagājušonedēļ pēc Spānijas premjerministra Mariano Rahoja paziņojuma par pasākumiem 65 miljardu eiro (46 miljardu latu) ietaupīšanai, kas jāveic pēc vienošanās ar eiro zonas līderiem par Spānijas banku glābšanu. Parlaments ceturtdien apstiprināja šos taupības pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!