Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pazīstamais krievu mūziķis Andrejs Makarevičs sociālajos tīklos paudis uzskatu, ka krievu tautu "tieši un nesaudzīgi" gatavo karam.

Makarevičs norādījis, ka mēdz uz dažām dienām aizbraukt no Krievijas, kur viņš redzot, ka cilvēki dzīvo citādāk – "smaida, mierīgi strādā, mīl". "Atbraucu mājās, pirms miega uz sekundēm desmit pārslēdzu galvenos televīzijas kanālus – pirmais pasaules, otrais pasaules karš, Ukraina, kamuflāža, dežūras raudošas sievietes, biatlons, bet nez kāpēc ar tankiem…"

Tas mūziķim rada sajūtu, ka "krievu tautu gatavo karam – tiešam un nesaudzīgam". "Mans tēvs man stāstīja, ka 1939. gadā visi zināja, ka būs karš. Patiesība ir īsa, uzvaroša un svešā teritorijā. Tieši tā arī viss notika, ja kāds atceras. Dievs, vai tas kādreiz beigsies?" jautā Makarevičs.

Nobeigumā Makarevičs pievērš uzmanību naftas cenu kritumam pasaulē: "Un vēl – izskaidrojiet man, idiotam. Ja nafta kļūst lētāka, tad jebkurā pasaules valstī, kas to pārdod, kļūst lētāks arī benzīns, jo to ražo no naftas. Pie mums tas kļūst dārgāks. Kā tas var būt?"

Jau ziņots, ka sestdien norisinās G20 samits, kurā Krievijas prezidents Vladimirs Putins sacījis, ka Ukrainā Krievijas karaspēka nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!