Foto: AP/Scanpix

Ukrainas jaunajam prezidentam Petro Porošenko ir vienaldzīgi, ko Krievijas līderis Vladimirs Putins domā par Ukrainu, intervijā žurnālam "Time" atklājis sestdien amatā stājies Ukrainas vadītājs.

Intervijā Porošenko skaidro, ka galvenais prezidenta uzdevums ir radīt spēcīgu armiju un plaukstošu ekonomiku, tomēr Kijevai nav citas iespējas, kā vien saglabāt dialogu ar Maskavu, jo neviena valsts nav gatava garantēt Ukrainas drošību no turpmākiem uzbrukumiem.

"Varbūt daži ukraiņi gribētu Zviedriju vai Kanādu par kaimiņiem, bet mums ir Krievija. Tāpēc mēs nevaram runāt par stingru drošības sajūtu bez dialoga un saprašanās ar Krieviju," norāda Porošenko.

Tomēr, ja no Krievijas puses netiks sagaidīts nekāds progress konflikta deeskalācijas jautājumā, Ukraina negrasās piekāpties Putinam, uzsver prezidents.

"Godīgi sakot, man ne pārāk interesē, ko pilsonis Putins domā par manu valsti," piebilda Porošenko.

Ja Krievija apšauba Ukrainas tiesības pastāvēt savās pašreizējās robežās, tad labākais veids, kā pārliecināt Putinu par pretējo, ir radīt spēcīgu armiju un plaukstošu ekonomiku, uzskata jaunais prezidents.

Porošenko, kurš Ukrainas prezidenta amatā stājās sestdien, svētdien norādīja, ka ir jāpanāk uguns pārtraukšana Ukrainas austrumu reģionos.

Aizsardzības ministra pienākumu izpildītājs Mihails Kovaļs paziņoja, ka notiek bruņotā konflikta izbeigšanas process.

Vēstīts, ka Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!