Prokrieviski noskaņoti radikālās kustības SERB pārstāvji un cilvēki ar uzšuvēm "Novorossija" uz apģērba svētdien izjaukuši dokumentālās filmas "Lodes lidojums" ("Полет пули") pirmizrādi, vēsta BBC.

Atmosfēra nokaitēta bijusi jau pirms pašas filmas kinoteātra foajē, kur vairāki agresīvi prokrieviski noskaņoti cilvēki centās izraisīt konfliktu ar vienu no filmas veidotājām Beāti Bubeņecu. Sākoties filmas pirmajiem kadriem, zālē ieskrējuši vairāki cilvēki un klieguši "Kauns banderiešiem!", "Apturiet filmas pret krieviem demonstrēšanu".

Operatīvi zālē ieradās policijas darbinieki, kuri arestēja aktīvistus un viņus aizveda. Tomēr jau pēc mirkļa citi cilvēki atkal ielauzās zālē, pieskrēja pie ekrāna un aplēja to ar šķidrumu. Drīz pēc tam zālē izplatījās asa, kodīga smaka, liekot skatītājiem pamest zāli. Vēl pēc brīža policija nolēma evakuēt visus skatītājus, kurus no zāles pavadīja specvienības darbinieki.

"Jā tie bijām mēs. Šobrīd mani ved uz policijas iecirkni. Kopumā aizturēja trīs cilvēkus," BBC krievu versijas žurnālistiem apliecinājis radikālās kustības SERB līderis Igors Beketovs.

Separātisti ar līdzīgiem draudiem centās noraut filmas seansu sestdien, draudot režisoriem ar daudz nopietnākām sekām, ja filmu turpinās demonstrēt. Filmu Maskavā izrāda festivāla "Artdokfest" ietvaros. Pirms tam no šī festivāla programmas filmu izplatītājs "Karo" izņēma filmu par Krimas tatāru līderi Mustafu Džemiļevu. Kā skaidrojuši festivāla rīkotāji, "Karo" pārstāvji ļāvuši noprast, ka rīkojums par filmas izņemšanu saņemts "no augšas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!