Foto: RIA Novosti/Scanpix
Maskavas mēra vietnieks Aleksandrs Gorbenko pirmdien sacīja, ka svētdien vakarā Krievijas galvaspilsētas Birjuļovas rajonā notikušajās nekārtībās ir vainojama "saujiņa atsaldētu nacionālistu".

"Mēs esam pārliecināti, un es uzskatu, ka izmeklēšanas pasākumos tas tiks pierādīts oficiālā kārtā, ka vakardienas masu nekārtības izprovocēja radikāli noskaņoti nacionālistiski spēki, jo mierīgie iedzīvotāji, tiekoties ar varas struktūrām, izturējās mierīgi," sacīja vicemērs.

Svētdien vakarā Birjuļovas rajonā notika mītiņš, kura dalībnieki pauda sašutumu par 25 gadus vecā Jegora Ščerbakova slepkavību, likumsargu nespēju šo noziegumu pienācīgi izmeklēt un slepkavu notvert. Atbilstoši provizoriskajai informācijai, jaunieti nogalinājis ieceļotājs no Kaukāza.

Mītiņa dalībnieki no sākuma uzbruka tirdzniecības centram "Birjuza", bet tad arī vietējai augļu un dārzeņu bāzei, kur bieži mēdz uzturēties iebraucēji no Kaukāza un Vidusāzijas.

Kareivīgāk noskaņotie mītiņa dalībnieki vairākkārt iesaistījās kautiņos ar "omoniešiem" un demolēja automašīnas. Likumsargi aizturēja aptuveni 400 nekārtību dalībniekus.

Opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, reaģējot uz Birjuļovas nekārtībām, ierosinājis ieviest vīzu režīmu attiecībās ar Vidusāzijas un Aizkaukāza valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!