Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Federācijas padomes priekšsēdētāja Valentīna Matvijenko piektdien paziņojusi, ka Ukrainas krīzes noregulējums ir jāatrod sarunu ceļā, bez militāras iejaukšanās.

"Mēs nedrīkstam izskatīt tādus scenārijus, nevajag mētāties ar apvainojumiem citam pret citu - Rietumiem pret Krieviju, Krievijai pret Rietumiem," politiķes teikto citē "ITAR-TASS".

Matvijenko uzskata, ka Ukrainas krīzes noregulējums ir jāmeklē sarunu ceļā un mudina turpināt 17. aprīlī Ženēvā sāktās sarunas, vienlaikus turpinot darbu pie jau panākto vienošanos iedzīvināšanas.

Federācijas padomes priekšsēdētāja žurnālistiem sacījusi, ka neredz pamatu tam, lai ASV ieviestu jaunas sankcijas pret Krieviju. "Mums jāstrādā kopīgi, lai izvilktu Ukrainu no šī haosa, no dziļās krīzes," viņa teikusi.

"Delfi" jau vēstīja, ka Krievijas Federācijas padomes loceklis Šņjakins ceturtdien paziņoja, ka 29. aprīlī padome, kas ir Krievijas parlamenta augšpalāta, varētu lemt par "miera uzturēšanas kontingenta" ievešanu Ukrainas dienvidaustrumos. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!