Foto: EPA/LETA

Vismaz 12 Meksikas federālās policijas darbinieki aizturēti saistībā ar ASV vēstniecības automašīnas apšaudīšanu, kuras rezultātā cieta amerikāņu policijas instruktori, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Automašīna ar vēstniecības numura zīmēm apšaudīta piektdien uz dienvidiem no galvaspilsētas Mehiko. Apšaudes rezultātā divi amerikāņi ar šautām brūcēm ievietoti slimnīcā. Šāvēji bijuši meksikāņu policisti, kuri vēstniecības transportlīdzekli sajaukuši ar izsekojamo noziedznieku automašīnu.

Aizturētie policisti ieslodzījumā atradīsies 40 dienas, kamēr notiks izmeklēšana, paziņoja amatpersonas. Nevienam no policistiem nav izvirzītas nekādas apsūdzības, tie aizturēti, lai dotu laiku varas iestādēm "kārtīgi izmeklēt incidentu", paziņoja Meksikas ģenerālprokurore Marisela Moralesa.

Cietušie amerikāņu policisti Meksikā apmācīja vietējās transporta policijas darbiniekus. Apšaudes rezultātā viens amerikānis tika ievainots kājā, bet otrs rokā un vēderā. Meksikāņu virsnieks, kurš vadījis automašīnu, apšaudē nav cietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!