Foto: AFP/Scanpix
Mežu ugunsgrēkos Spānijas ziemeļaustrumu reģionā Katalonijā dzīvību zaudējuši vismaz trīs cilvēki, atsaucoties uz varasiestāžu teikto, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Divi Francijas pilsoņi nolīkuši jūrā, netālu no Francijas krastiem, jo peldus mēģināja glābties no liesmām, paziņojis Katalonijas iekšlietu ministrs. Bojā gājušie ceļojuši kopā ar lielāku cilvēku grupu, kuru ieskāva liesmas. Lai no tām glābtos, ceļotāji metās ūdenī, taču divi no tiem noslīka. Upuri ir 60 gadus vecs vīrietis un viņa 15 gadus vecā meita, paziņojušas Spānijas varasiestādes.


Vismaz 19 cilvēku liesmās ir ievainoti, kāds Francijas pilsonis guvis 80% ķermeņa apdegumus, kad liesmas ieskāva viņa automašīnu.

Spēcīgais vējš, kas plosās notikuma vietā, padarījis uguni nekontrolējamu, paziņojušas varasiestādes. Vietējos iedzīvotājus likumsargi aicinājuši palikt mājās un nedoties ārpus ciemiem. Tā liesmas mājās "ieslēgušas" apmēram 135 000 cilvēku.

Varasiestāžu sniegtās ziņas liecina, ka ugunsgrēks svētdien izcēlās netālu no robežas ar Franciju, tas izpostījis jau 12 000 hektāru lielu platību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!