Foto: stock.xchng

Sestdien ASV Kalifornijas štatā, veicot tandēma lēcienu, bojā gājuši divi izpletņlēcēji. Kā iespējamais nelaimes iemesls tiek minēta izpletņa kļūme, vēsta aģentūra "Associated Press".

Abu lēcēju mirstīgās atliekas tika atrastas vīnogu laukā. Kāds aculiecinieks zinājis stāstīt, ka lēcēju izpletnis atvēries tikai pēc tam, kad abi jau bija ietriekušies zemē.

Šobrīd policija skaidro bojāgājušo identitāti, taču sākotnēja informācija liecina, ka abi bijuši jaunāki par 30 gadiem. Viens no bojāgājušajiem ir instruktors, kurš iepriekš veicis vismaz 700 lēcienus.

Lēkšanu organizējusi "Parachute Center" izpletņlēkšanas skola, kuras interneta portālā minēts, ka tā ir "viena no lielākajām un vecākajām ASV". Skola dibināta 1964. gadā. Lēcienu no četru kilometru augstuma tandēmā ar instruktoru iespējams iegādāties par 100 ASV dolāriem.

"Parachute Center" skola jau iepriekš nonākusi mediju uzmanības lokā. Maijā neliela lidmašīna ar 17 izpletņlēcējiem apgāzās pēc tam, kad aizķēra automašīnu. Toreiz pasažieri guva vien nelielus ievainojumus. Savukārt februārī bojā gāja kāds izpletņlēcējs, kad nenostrādāja viņa izpletnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!