Maiamideidas apgabala vēlēšanu komisijas amatpersonas trešdien nolēma nepārskaitīt ar rokām vairāk nekā 650 tūkstošus ASV prezidenta vēlēšanu biļetenu, bet pārskaitīt aptuveni desmit tūkstošus "nederīgo biļetenu", kuros nav izdarīta izvēle par kādu kandidātu.
Vēlēšanu komisijas pārstāvis Maiamideidā informēja, ka Floridas visapdzīvotākā štata amatpersonas nolēmušas, ka nav pietiekami daudz laika, lai atbilstoši Floridas augstākās tiesas lēmumam līdz svētdienai ar rokām pārskaitītu visas balsis.

"Nederīgie biļeteni" ir biļeteni, kuros balsu skaitīšanas mašīna nav reģistrējusi nekādu atzīmi. Demokrātu kandidāta Ala Gora pārstāvji apgalvo, ka, pārskaitot šos biļetenus ar rokām, varētu tikt atklātas balsis, kas nodotas par Goru.

Vēlēšanu komisijas amatpersonu sanāksme notika aiz slēgtām durvīm, pa kurām centās ielauzties republikāņu kandidāta Džordža Buša atbalstītāji, izkliedzot saukļus: "Pārtrauciet krāpšanu!"

Prezidenta kandidāts, kurš iegūs Floridas 25 elektoru balsis, būs nodrošinājis sev uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās. Demokrātu kandidāts Gors cer, ka balsu pārskaitīšana ar rokām viņam varētu dot pārsvaru pār republikāņu kandidātu Bušu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!