Foto: RIA Novosti/Scanpix

Nogalinātā Krievijas opozīcijas līdera Borisa Ņemcova meita Žanna tiesā iesniegusi sūdzību par izmeklētāju atteikšanos viņas tēva slepkavības lietā nopratināt Čečenijas līderi Ramzanu Kadirovu, trešdien paziņoja viņas advokāts Vadims Prohorovs.

"Mēs šodien iesniedzām sūdzību Maskavas Basmannijas rajona tiesā par Izmeklēšanas komitejas atteikumu nopratināt ne tikai Ramzanu Kadirovu, bet arī virkni citu augsta ranga Čečenijas amatpersonu," sacīja advokāts, kurš pārstāv Ņemcova 31 gadu veco meitu žurnālisti Žannu Ņemcovu.

"Ir laiks atgādināt izmeklētājiem, ka slepkavības organizētāji un pasūtītāji vēl nav identificēti," norādīja Prohorovs.

Kadirovs jau agrāk draudējis Ņemcovam, un fakts, ka Čečenijas līderis ir pazīstams ar aizdomās par slepkavību turētajiem, ir pietiekams iemesls, lai viņš šajā lietā būtu liecinieks, paskaidroja advokāts.

"Ir skaidrs - tie, kas tika aizturēti saistībā ar slepkavību, nav tie, kas to pasūtīja," viņš piebilda.

Ņemcova slepkavības lietā ir arestēti pieci cilvēki, arī bijušais Čečenijas Iekšlietu ministrijas bataljona "Sever" karotājs Zaurs Dadajevs. Izmeklētāji uzskata, ka Dadajevs ir tiešais slepkavības izpildītājs.

Kadirovs sacījis, ka bijis satriekts par Dadajeva arestu, kurš bijis "viens no drosmīgākajiem un vērtīgākajiem pulka karavīriem".

Saistībā ar Ņemcova slepkavību federālajā meklēšanā izsludināts bijušais bataljona "Sever" virsnieks Ruslans Geremejevs.

Laikraksts "Novaja gazeta" šomēnes ziņoja, ka Geremejevs pametis Krieviju konspiratīvas čečenu delegācijas sastāvā, kas martā izlidojusi uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

Boriss Ņemcovs tika noslepkavots 27. februāra vakarā uz tilta Maskavas centrā līdzās Kremlim. Policija arestējusi personas, kuras tiek turētas aizdomās par slepkavības pastrādāšanu, bet tās pasūtītāju nav identificējusi.

Opozīcijas atbalstītāji vainojuši Kremli Ņemcova slepkavībā, bet Krievijas varasiestādes kategoriski noliedz jebkādu saistību ar šo lietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!