Foto: AFP/Scanpix

Nepāla ir nākusi klajā ar piecu gadu stratēģisku plānu, kas paredz attīstīt satiksmes infrastruktūru – autoceļus, dzelzceļus un tiltus, vēsta Ķīnas ziņu aģentūra "Sjiņhua", atsaucoties uz Nepālas amatpersonām.

Saskaņā ar šo plānu, par kuru svētdien paziņoja Nepālas Fiziskās infrastruktūras un transporta ministrija, galvenā prioritāte ir Arniko automaģistrāles rekonstrukcija. Šī maģistrāle, kas savieno Nepālu un Ķīnu, tika nopietni izpostīta pērn 25. aprīlī notikušajā 7,8 magnitūdu zemestrīcē.

Ministrija arī plāno rekonstruēt 158 kilometrus garo Koiralas automaģistrāli, kas savieno galvaspilsētu Katmandu ar Austrumterajas reģionu. Tiek plānots arī nākamo triju gadu laikā rekonstruēt 87 vanšu tiltus un kalnu ceļus, kas tika izpostīti zemestrīcēs.

Pērn notikusī 7,8 magnitūdu zemestrīce nodarīja lielus postījumus un prasīja apmēram 10 tūkstošu cilvēku dzīvības.

Valdība arī sāks drīzumā īstenot Katmandu-Nidžgadhas ātrgaitas satiksmes ceļa projektu, kas savienos Katmandu ar Baras apriņķi pie Indijas robežas.

Ir iecerēts arī īstenot Džanakpūras-Bardibaasas dzelzceļa projektu, paplašināt un uzlabot grants ceļus Katmandu ielejā, un attīstīt divus satiksmes koridorus, kas savienos valsti ir Ķīnu ziemeļos un Indiju dienvidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!