Foto: Reuters/Scanpix
Nīderlandes galēji labējā politiskā spēka "Brīvības partijas" līderis Gērts Vilderss soctīklā "Twitter" publicējis digitāli izmainītu fotogrāfiju, kurā viņa politiskais konkurents Aleksanders Pečtolds redzams šķietami sludinām šariata ieviešanu valstī.

Vildersa tvīts izraisījis sabiedrībā sašutumu par nepatiesu ziņu kļūšanu par ikdienu. Turklāt politiskā gaisotne valstī pēc aptuveni piecām nedēļām gaidāmo vēlēšanu dēļ jau patlaban ir saspringta.

Politiskā spēka "D66" līdera Pečtolda fotogrāfijas iekomponēšana starp plakātos izteiktajiem "Islāms iekaros Eiropu" un "Šariatu Nīderlandei" tikai vēl spilgtāk iezīmē Vildersa kampaņu, kura panākumu atslēga līdz šim bijusi aktīva vēršanās pret islāmu un imigrāciju. Tvītā radikāli labējais politiķis arī paudis, ka fotogrāfijā Pečtolds redzams demonstrācijā kopā ar "Hamas" teroristiem.

Pečolda vadītā "D66" ir proeiropeiska sociāli liberāla partija

"Parasti es smejos par fotošopētām fotogrāfijām internetā. Bet ne šoreiz. Ne tāpēc, ka es neprastu par sevi pastāvēt... Bet tāpēc, ka tā dod cilvēkiem nepatiesu interpretāciju. Šajā nepatieso ziņu un alternatīvo faktu laikā mēs nevaram vienkārši ignorēt sekas, ko šādas viltotas bildes var radīt," Pečtolds paziņoja savā "Facebook" profilā.

Arī kreisi politiskā spēka "GroenLinks" līderis Jese Klavers pievienojies nosodījumam, Veildersa tvītu nodēvējot par "zemisku un bezatbildīgu". Savukārt "Darba partijas" līderis Lodevijks Asšers radikāli labējā politiķa tvītam atbildēja, "Twitter" ierakstot: "Izdzēs profilu."

Tikmēr Vilders turpināja savu retoriku, jau citā tvītā apgalvojot, ka Pečtolds kopā ar draugiem no "Hamas" ir piedalījies demonstrācijās.

Pirms 15. martā gaidāmajām vispārējām vēlēšanām Vildersa vadītā "Brīvības partija" pašlaik ir viena no līderēm aptaujās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!