Foto: AFP/Scanpix

Pie Nigērijas krastiem pirāti par ķīlniekiem sagrābuši sešus Krievijas jūrniekus un vienu Igaunijas pilsoni, atsaucoties uz Igaunijas Ārlietu ministriju, vēsta portāls “Delfi.ee”.

16. oktobrī kuģu kompānija “Bourbon” informēja ministriju, ka Nigērijas piekrastes tuvumā pirāti par ķīlniekiem sagrābuši septiņus kuģa “Bourbon Liberty” komandas locekļus, kuru vidū arī viens Igaunijas pilsonis.

“Ārlietu ministrija kopā ar atbilstošām iestādēm risina šo jautājumu un sazinās ar Igaunijas pilsoņa radiniekiem, un kuģniecības uzņēmuma pārstāvjiem,” informēja ministrijas preses pārstāvis.

Kuģa apkalpe sagūstīta Nigēras deltā, kur notiek naftas ieguve, vēstīja aģentūra AP. Neviens teroristisks vai pirātu grupējums vēl nav uzņēmies atbildību par cilvēku nolaupīšanu.

Kuģa īpašnieki – Francijas kompānija “Bourbon” paziņojumā norādījuši, ka kuģis ceļojis ar Luksemburgas karogu. Pašu kuģi uzbrucējiem nolaupīt nav izdevies un tas dodas uz Nigērijas ostu Onnā, vēsta telekanāls NTV. Uz kuģa palikuši deviņi apkalpes locekļi, kuriem izdevās paglābties no pirātu uzbrukuma.

Francijas kompānijā izveidota krīzes grupa nolaupīto jūrnieku atbrīvošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!