Foto: Kadrs no video

Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Ārpolitikas institūtu piedāvā starptautiskās publiskās diskusijas "No Velsas līdz Varšavai: NATO - atpakaļ pie pirmsākumiem?" tiešraidi (angļu valodā).

Diskusijas laikā plānots novērtēt progresu, kāds sasniegts kopš NATO samita Velsā, kā arī pārrunāt to, kas gaidāms nākamajā Varšavas samitā.

No plkst. 09.20 līdz 10.30 notiek pirmais diskusijas panelis "NATO: apņemšanos un funkciju saglabāšana vai sašaurināšana mainīgā vidē", bet no plkst. 10.50 līdz 12 paredzēts otrais diskusijas panelis - "NATO un kolektīvā aizsardzība: starp iedrošināšanu un atturēšanu".

Pasākumā piedalīsies Ārpolitikas institūta direktors Andris Sprūds, Polijas vēstniece Eva Debska, Saeimas Aizsardzības iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V), NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts, Krievijas Mūsdienu attīstības institūta starptautiskās attīstības vadītājs Sergejs Kuliks, kā arī Eiropas līderības tīkla pētniecības direktors Lukašs Kulesa u.c.

Jau ziņots, ka šā gada 8. un 9.jūlijā Varšavā notiks NATO samits, kurā piedalīsies alianses valstu un valdību vadītāji.

Būtiskāko samitā apspriežamo jautājumu vidū būs alianses spēju stiprināšana, pielāgojoties pastāvošajai drošības videi, alianses iesaiste Afganistānā, kā arī Eiropas un Ziemeļamerikas sadarbības sekmēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!