Pasaulē lielākā peldošā naftas platforma, kura pieder Brazīlijas valsts naftas gigantam "Petrobras", otrdien aptuveni piecu minūšu laikā nogrima. Pagājušajā nedēļā uz šīs platformas Brazīlijas piekrastē aptuveni 195 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Riodežaneiro nogranda trīs spēcīgi sprādzieni.
Sprādzienos dzīvību zaudēja divi cilvēki, bet vēl astoņi pazuda bez vēsts.

Kompānijas "Petrobras" preses sekretāre paziņoja, ka pagaidām nav ziņu par to, ka jūrā būtu izlijusi nafta, taču viņa uzsvēra, ka platformas apkaimi uzrauga vairāki kuģi, lai naftas noplūdes gadījumā speciālisti varētu likvidēt tās sekas.

Pagājušajā nedēļā notikušo sprādzienu laikā uz platformas atradās 175 strādnieki, no kuriem divi gāja bojā, bet vēl astoņi pazuda bez vēsts un tiek uzskatīti par bojāgājušiem. Pārējos izdevās evakuēt.

Sprādzienos tika bojāts platformas galvenais balsts, tā sasvērās un sāka grimt.

"Petrobras" nosūtīja uz platformu ūdenslīdējus, inženierus un ārvalstu konsultantus, kuri centās novērst tās nogrimšanu. Nedēļas nogalē viņi ievadīja applūdušajos nodalījumos slāpekli un daļēji iztaisnoja platformu. Taču pirmdien spēcīgais vējš un augstie viļņi izjauca centienus glābt platformu, un otrdienas rītā tā atkal sasvērās. Tad speciālisti nolēma, ka turpināt glābšanas darbus būtu bezjēdzīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!