Foto: AP/Scanpix

ASV Ņūdžersijas štata prokuratūra nosūtījusi tiesai prasības pret septiņu degvielas uzpildes staciju un viesnīcu īpašniekiem par nesamērīgu cenu "uzskrūvēšanu" pēc Sendijas vētras postījumiem, ziņo ārvalstu masu mediji.

Pēc vētras šajos uzņēmumos cenas kāpa par 11% līdz 59%. Vienā no degvielas uzpildes stacijām benzīna cena pieaugusi no 3,5 dolāriem (aptuveni 2,3 latiem) par galonu (aptuveni 3,8 litri) līdz 5,5 dolāriem, bet kādā viesnīcā cena par vienu nakti vienā numuriņā kāpusi no 90 līdz 120 dolāriem (aptuveni no 45 līdz 60 latiem), vēsta aģentūra "Itar Tass".

Saskaņā ar Ņūdžersijas likumiem, dabas stihiju un katastrofu apstākļos aizliegts palielināt cenas vairāk kā par 10%.

Izmeklēšanā secināts, ka uzņēmumu īpašnieki nebija spiesti celt cenas strauji augošo pašu izmaksu dēļ, līdz ar to nebija attaisnojuma tik straujam cenu kāpumam. Viena no uzpildes stacijām pēc vētras par benzīna piegādi pat maksājusi mazāk nekā pirms stihijas.

"Sendija" 29.oktobrī sasniedza ASV ziemeļaustrumu piekrasti, nodarot postījumus galvenokārt Ņujorkas un Ņūdžersijas štatos un prasot vairāk nekā 100 cilvēku dzīvību. Vētra izraisīja bezprecedenta plūdus un plašus elektroapgādes pārtraukumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!