Foto: Reuters/Scanpix
Policija otrdien pabeigusi telšu pilsētiņas nojaukšanu Zukotī parkā Ņujorkā. Akcijas laikā aizturēti 70 cilvēki, informē aģentūra "Associated Press".

Iepriekš Ņujorkas mērs Maikls Blumbergs pieprasīja, lai aktīvisti pamet parka teritoriju, kur divus mēnešus pastāvēja telšu pilsētiņa. Viņš uzsvēra, ka protestētāji varēs atgriezties parkā pēc tam, kad tas tiks atbrīvots no atkritumiem. Tomēr aktīvisti nedrīkstēs vairāk sliet teltis un nakšņot parkā guļammaisos.

Akcijas dalībnieki nepakļāvās varas iestāžu prasībām, un policija uzsāka nometnes piespiedu nojaukšanu. Tobrīd nometnē bijuši aptuveni 200 cilvēki.

Vairāki desmiti no viņiem sadevās rokās un skandēja saukļus - "Nepretojies, bet arī nepadodies!" un "Šīs ir mūsu mājas!".

Daļu no aktīvistiem policistiem nācās iznest no parka, turot aiz rokām un kājām. Pēc nometnes izdzenāšanas, tās bijušie iemītnieki sarīkoja protesta gājienu Lejasmanhetenā. Viņi draudēja bloķēt satiksmi uz Bruklinas tilta, lai protestētu pret varas iestāžu un policijas "patvaļu".

Kā ziņots, akcija "Okupē Volstrītu" aizsākās Ņujorkā 17. septembrī. Tās dalībnieki iestājās pret augsto bezdarbu un valdības politiku, kā arī finanšu institūciju alkatību. Baņķierus viņi dēvēja par "finanšu teroristiem".

Kustības dalībnieki paziņoja, ka pārstāv 99% iedzīvotāju, kuru labklājība samazinās, pretstatā 1% superbagātnieku, kuru ienākumi aug arī ekonomiskās krīzes laikā.

Kustība guva atsaucību arī citās lielajās ASV pilsētās un vēlāk atbalsojās arī masu protestos Eiropā un citviet pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!