Ņemot vērā traģisko teroraktu Nicā, Francijas prezidents Fransuā Olands paziņojis, ka valstī spēkā esošais ārkārtas stāvoklis tiks pagarināts par trim mēnešiem.

Tāpat viņš iesaucis armijas rezervistus, lai pastiprinātu policiju un žandarmēriju, kā arī robežapsardzi, ziņo "France24".

Tāpat prezidents uzrunā nacionālajā televīzijā paziņojis, ka Francija pastiprinās savu lomu Tuvajos Austrumos, kur tā ASV vadītās starptautiskas koalīcijas sastāvā cīnās pret "Daesh".

Ziņots, ka Olands piektdien vadīs valsts aizsardzības un drošības dienestu vadītāju sanāksmi, lai lemtu par iespējamiem tālākiem pasākumiem.

Tāpat vēstīts, ka Francijā ir ārkārtas stāvoklis kopš "Daesh" 2015. gada 13. novembrī sarīkotajiem teroraktiem Parīzē, kuros tika nogalināti 130 cilvēki. Pērnā gada janvārī citā teroristu uzbrukumā Parīzē tika nogalināti 17 cilvēki.

Ziņots, Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 80 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!