Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Par septiņus gadus vecās Zainabas Ansari seksuālu izmantošanu un slepkavību notiesātais Imrans Ali ir saistīts ar vēl septiņu meiteņu nāvēm Pakistānas tiesa piespriedusi vīrietim nāvessodu, vēsta "The Guardian".

Policija atrada meitenes mirstīgas atliekas atkritumu izgāztuvē netālu no Pakistānas pilsētas Lahoras. Zainaba tika atrasta janvāra vidū, aptuveni četras dienas pēc viņas pazušanas.

Meitenes slepkavība valstī sacēla vērienīgus skandālu par valdības bezdarbību. Pēc ilgas meklēšanas sērijveida slepkava beidzot ir notverts.

Vietējie iedzīvotāji medijiem pavēstīja, ka šis ir jau 12. mazu meitenīšu izvarošanas gadījums gada laikā.

Izrādās, ka slepkava dzīvojis Zainabai gandrīz kaimiņos. Policijas izmeklēšanā atklājās, ka pazušanas dienā meitene mierīgi pastaigājusies kopā ar vīrieti. Jau kopš 2015. gada šajā apgabalā iedzīvotāji bija sūdzējušies par kāda svešinieka uzmākšanos bērniem, bija arī daži bērnu pazušanas gadījumi, taču nekas netika atklāts.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrojās, ka 24 gadus vecais slepkava vainojams arī citu nepilngadīgo upuru nāvēs. Uz astoņām no iepriekš nogalinātajām meitenēm atrasts notiesātā Ali DNS pēdas.

Bērnu aizstāvības grupa Pakistānā skaidro, ka ik dienu saņem vismaz 10 ziņojumus par uzmākšanos vai seksuālu vardarbību pret bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!