Foto: AFP/Scanpix

Izraēlas pilsētā Telavivā piektdien sākušas skanēt uzlidojuma brīdinājuma sirēnas, bet kādā no pilsētas rajoniem atskanējis sprādziens, atsaucoties uz aculieciniekiem vēsta aģentūra "Reuters".

Dažas minūtes pirms tam palestīniešu organizācijas "Hamas" militārais spārns paziņojis par vidēja rādiusa darbības raķetes palaišanu.  Vēlāk militārā brigāde paziņojusi, ka pa Telavivu izšautā raķete "M-75" ir izgatavota Gazas sektorā.

Palestīniešu raķete nekādus zaudējumus Telavivā nav nodarījusi, jo tā ir iekritusi jūrā, paziņoja Izraēlas varas iestādes.

Ceturtdien pa Telavivu jau izšautas raķete, kuras postījumus nav nodarījusi, jo arī iekrita jūrā. Gaisa trauksmes sirēnas pilsētā tika iedarbinātas pirmo reizi kopš 1991. gada, kad notika Persijas līča karš, norāda raidsabiedrība RT.

Jau vēstīts, ka Izraēla pēdējā dienās veic gaisa triecienus pa mērķiem Gazā, operācijas pret ekstrēmistiskiem grupējumiem ietvaros. Savukārt palestīniešu kaujinieki apšauda Izraēlu ar raķetēm. Vardarbība strauji pieauga kopš trešdienas, kad Izraēlas gaisa triecienā Gazā nogalināts "Hamas" militārā spārna līderis Ahmeds al Džabari

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!