Foto: AP/Scanpix

Trīs cilvēki gājuši bojā Izraēlas dienvidos no Gazas sektora izšautu raķešu sprādzienos, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC. Tas seko trešdienas notikumiem, kad Izraēlas gaisa triecienā nogalināts "Hamas" militārā spārna vadītājs.

Izraēlieši gājuši bojā, kad raķete trāpījusi kādai četrus stāvus augstai mājai Kirjatmalahi pilsētā, kas atrodas aptuveni 25 kilometrus uz ziemeļiem no Gazas. Vēl divi cilvēki triecienā ievainoti, vēsta Izraēlas amatpersonas.

Izraēla ar raķetēm apšaudīta pēc trešdien notikušajiem Izraēlas uzlidojumiem Gazas sektoram, kuros bojā gājis kustības "Hamas" militārā spārna vadītājs Ahmeds al Džabari. Izraēlas triecienos gājuši bojā pavisam 11 palestīnieši, galvenokārt kaujinieki, tomēr bojā gājuši ir arī bērni. Pēc tam pa Izraēlu nakts laikā izšautas vairāk nekā 50 raķetes, vēsta BBC.

Jau vēstīts, ka Palestīnas islāma kustības un partijas "Hamas" militārā spārna vadītājs Ahmeds al Džabari trešdien ir nogalināts Izraēlas gaisa triecienā.

Džabari braucis automašīnā Gazas pilsētā, kad tā uzsprāgusi. Izraēla paziņojusi, ka sarīkojusi uzbrukumu Džabari, viņa gadiem ilgo teroristisko darbību dēļ. "Viņa likvidēšana šodien ir vēstījums "Hamas" amatpersonām Gazā, ka, ja viņi turpinās izplatīt terorismu pret Izraēlu, viņi cietīs," BBC citē Izraēlas izlūkošanas aģentūras pārstāvi Šinu Betu.

46. gadus vecais Džabari bijusi viena no nozīmīgākajām personām kustībā "Hamas". BBC korespondents Gazā stāsta, ka pilsētā ir dzirdami šāvieni. Daudzi cilvēki ir saniknoti, un pastāv bažas, ka šis incidents var izraisīt vardarbības eskalāciju.

Izraēlas armija paziņojusi, ka Palestīnas islāma kustības un partijas "Hamas" militārā spārna vadītāja Ahmeda al Džabari nogalināšana ir tikai sākums plašajai pret ekstrēmistu grupējumiem vērstajai operācijai Gazas sektorā, ziņo raidsabiedrība BBC.

"Hamas" savukārt paziņoja, ka šis Izraēlas armijas uzbrukums "pavēris vaļā elles vārtus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!