Afganistānas tiesa trešdien piespriedusi nāvessodu četriem vīriešiem, kuri piedalījušies Korāna dedzināšanā nepatiesi apsūdzētas sievietes linčošanā Kabulā, vēsta "Radio Brīvā Eiropa".

Pavisam tiesas priekšā par 19. martā Afganistānas galvaspilsētā notikušo vardarbību, kad pūlis nogalināja 27 gadus veco Farkhundu, stājušies 49 cilvēki, to skaitā 19 policisti.

Sieviete tika nepatiesi apsūdzēta Korāna dedzināšanā, nospārdīta un sista līdz nāvei, pēc tam viņas ķermenis vilkts aiz automašīnas, aizdedzināts un iemests upē. Notikušais izraisīja plašu sabiedrības sašutumu un protestus Kabulā.

Tiesas sprieduma nolasīšana tika translēta televīzijā. Tiesnesis Safiulla Mudžadids paziņoja, ka četri kungi ir atzīti par vainīgie slepkavībā, nogalinātās ķermeņa dedzināšanā un vardarbībā pret sievieti.

Astoņiem citiem civilajiem apsūdzētajiem piespriests 16 gadu cietumsods. 18 apsūdzētie attaisnoti pierādījumu trūkuma dēļ.

Spriedumus apsūdzēto policistu lietās paredzēts paziņot 10. maijā. Likumsargi tiek vainoti par to, ka, pildot pienākumus notikuma vietā un laikā, nav darījuši neko uzbrukuma novēršanai vai apturēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!