Foto: AP/Scanpix

Pašnāvnieka spridzinātāja sarīkotā uzbrukumā ar automašīnu NATO konvojam, kas sestdien devās caur apdzīvotu rajonu Afganistānā, gājuši bojā vismaz 12 cilvēki, tostarp trīs līgumdarbinieki no ASV, paziņoja alianse.

Uzbrukums sestdien notika netālu no privātās Šinozadas slimnīcas Kabulas Makrorajanas rajonā, bet spēcīga sprādziena skaņa bija dzirdama visā pilsēta.

Uzbrukumā gāja bojā vismaz deviņi Afganistānas civiliedzīvotāji un viens ārvalstnieks, bet 60 cilvēki ir ievainoti, paziņoja Afganistānas Veselības ministrijas preses pārstāvos Vahidullāhs Majars. NATO preses pārstāvis ASV pulkvedis Braiens Tribuss informēja, ka gājuši bojā trīs ārvalstu līgumdarbinieki, bet detalizētāku informāciju viņš nesniedza.

Pretrunīga informācija pēc tamlīdzīgiem uzbrukumiem ir ierasta. Vēlāk NATO paziņoja, ka bojāgājušo vidū ir trīs alianses līgumdarbinieki - ASV pilsoņi.

Afganistānas Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis Nadžibs Danišs teica, ka uzbrukumā iznīcinātas vairāk nekā desmit civilas automašīnas.

Pagaidām neviens nav uzņēmies atbildību par uzbrukumu, lai gan islāmistu kaujinieku grupējums "Taleban" ir pastiprinājis uzbrukumus Afganistānas drošības spēkiem kopš ASV un NATO spēki pērn izbeidza savu kaujas misiju valstī. Kaujinieki pēdējo nedēļu laikā arī sarīkojuši vairākus uzbrukumus Kabulā pēc tam, kad Afganistānas varas iestādes paziņoja par "Taleban" nominālā vadītāja mullas Mohammada Omāra nāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!