Foto: AFP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pēc aiziešanas no politikas vēlas pievērsties tiesību jautājumiem un literatūrai, kā arī sabiedriskajiem un sporta projektiem, intervijā Vācijas telekompānijai ARD paziņojis Putins.

Putina intervija ADR ir publicēta arī Kremļa oficiālajā mājas lapā, vēsta "Lenta.ru".

Intervijā Vācijas žurnālists Jorgs Šenenberns vērsa Krievijas prezidenta uzmanību uz to, ka Putins jau 13 gadus ieņem augstākos amatus Krievijas valsts pārvaldē, un painteresējās, vai viņš grasās ieņemt prezidenta amatu maksimāli iespējamo laiku. Putins uz to norādīja, ka viņš nav lielākais ilgdzīvotājs politikā.

Putins neatklāja, kad viņš varētu pamest Krievijas politisko skatuvi, taču uzsvēra, ka arī pēc aiziešanas no politikas vēlas aktīvi darboties. Viņš paskaidroja, ka tiesību jautājumiem un literatūrai grib pievērsties, jo šīs jomas viņu ļoti interesē un nākotnē viņš vēlas nodarboties ar šiem jautājumiem "nesaistīti ar konkrētu valsts darbu".

Putins ir otrais prezidents Krievijas Federācijas vēsturē. Pēc Borisa Jeļcina atkāpšanās no prezidenta amata 1999.gada 31.decembrī Putins pildīja Krievijas prezidenta pienākumus līdz 2000.gada 7.maijam, kad pēc vēlēšanām nodeva Krievijas prezidenta zvērestu. 2004.gadā Putinu ievēlēja par Krievijas prezidentu uz vēl vienu termiņu, bet 2008.gada 7.maijā beidzās viņa pilnvaru termiņš. Kopš tā laika viņš bija Krievijas premjers, bet Krievijas prezidents nākamos četrus gadus bija Putina izvirzītais Dmitrijs Medvedevs. Bet pērn martā Putins atkal uzvarēja prezidenta vēlēšanās un turpina vadīt valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!