Foto: Reuters/Scanpix

Gandrīz 200 upju kuģu ekspluatācija ir aizliegta Krievijā, kad konstatēta to neatbilstība drošības prasībām. Krievijas Transporta uzraudzības dienests uzsāka kuģu pārbaudes pēc traģiskās kuģa “Bulgarija” avārijas pagājušā gada 10. jūlijā, vēsta aģentūra “Itar – Tass”.

Vairākos gadījumos tika atklāti trūkumi jau iepriekš pārbaudītiem kuģiem, kuri agrākajās pārbaudēs atzīti par atbilstošiem prasībām, pastāstīja Krievijas Transporta uzraudzības dienesta vadītājs Aleksandrs Kasjanovs.

190 gadījumos tika aizliegta kuģu ekspluatācija, informēja Kasjanovs.

Kuģu negadījumos 2011. gadā bojāgājušo skaits Krievijā ir pieaudzis līdz 177 cilvēkiem, salīdzinot ar 26 bojāgājušajiem 2010. gadā. Pateicoties sāktajām pārbaudēm ir izdevies novērts ievērojamu skaitu potenciālu avāriju, uzskata Kasjanovs.

Jau vēstīts, ka divklāju kuģis "Bulgarija", kas uzbūvēts 1955.gadā Čehoslovākijā, Krievijas Urālu republikā Tatarstānā brauca pa Volgu no Bolgaras uz Kazaņu. Tas nogrima 2011. gada 10.jūlijā, vētras laikā pie Sjukejevas ciema apmēram 20 metrus dziļā ūdenī trīs kilometrus no krasta.

Uz kuģa avārijas brīdī atradās 208 cilvēki. No viņiem 79 izglābās, tostarp bija desmit bērni. 122 cilvēki gāja bojā.

Atbildīgās iestādes jau neilgi pēc katastrofas norādīja uz kuģa īpašnieku un apkalpes vainu. Taupot līdzekļus, kuģim netika veikti plānveida remonti un sliktā atalgojuma dēļ neizdevās nokomplektēt profesionālu komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!