Foto: Reuters/Scanpix

Nākamā ASV prezidenta Donalda Trampa padomnieks Maikls Flins dienā, kad aizejošais prezidents Baraks Obama noteica jaunas sankcijas pret Krieviju, ar Krievijas vēstnieku Vašingtonā telefoniski sazinājās piecas reizes, atsaucoties uz trīs tuvu stāvošiem avotiem, vēsta "Reuters".

Kā ziņots, ASV pērnā gada nogalē izraidīja 35 Krievijas diplomātus, tādējādi Krieviju sodot par iesaisti kiberuzbrukumu īstenošanā ASV prezidenta vēlēšanu laikā.

Flina un vēstnieka Sergeja Kisļaka zvani notikuši starplaikā starp paziņojumu par diplomātu izraidīšanu un Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojumu, ka nesekos viņa vadītās valsts atbildes sankcijas.

"Reuters" norāda, ka šāda rīcība ASV amatpersonu vidū raisa bažas par Trampa un Krievijas valstsvīru saitēm, ko veicina arī ASV izlūkdienestu apstiprinātā Maskavas iesaiste prezidenta priekšvēlēšanu kampaņā, vēršot uzbrukumu pret Trampa sāncensi Hilariju Klintoni.

Trampa pārstāvji apstiprinājuši, ka sankciju noteikšanas dienā bijusi viena telefonsaruna starp Flinu un Kisļaku, un tajā neesot tikusi apspriesta diplomātu izraidīšana.

"Reuters" avoti gan nav bijuši informēti par to, kurš bijis šo piecu sarunu iniciators, kā arī nezina sarunu saturu. Viens no viņiem arī atzinis, ka pamatā nav nekā nepareiza tajā, ka krievu diplomāts sazinās ar Trampa komandu pēc šāda ASV paziņojuma. Visticamāk, Krievija šādā situācijā vēlētos noskaidrot, ko Trampa komanda domā par šādiem mēriem.

Citi avoti gan uzsver, ka šo telefonzvanu laiks rada jautājumu, ko Flins Kisļakam teicis, lai mazinātu Krievijas dusmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!