Foto: stock.xchng

Līdz 300 000 ASV Rietumvirdžīnijas štata iedzīvotāju ir aizliegts izmantot krāna ūdeni pēc tam, kad upē ieplūdušas bīstamas ķimikālijas, piektdien vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Apdraudēto teritoriju iedzīvotājiem aizliegts izmantot krāna ūdeni dzeršanai, ēsts gatavošanai, kā arī tajā mazgāties. Vienīgais atļautais ūdens pielietojums ir aizskalošanai tualetes podos.

"Tas var būt potenciāli bīstams norijot un var radīt ādas un acu kairinājumu," informē kompānijas "American Water" Rietumvirdžīnijas pārstāve Laura Džordana.

Deviņos rajonos ir izsludināts ārkārtas stāvoklis, ir slēgtas skolas, bāri un restorāni. Cilvēki veikalos stāv rindās, lai nopirktu pudelēs pildītu ūdeni. Amatpersonas norāda, ka sadarbojas ar ārkārtas dienestiem un Nacionālo gvardi, lai nodrošinātu ar tīru ūdeni slimnīcas, aprūpes namus un skolas.

Drošības pasākumi ieviesti pēc tam, kad Elkas upē augšpus attīrīšanas iekārtām no rūpnīcas pie Čārlstonas pilsētas noplūdusi ogļu industrijā izmantota ķimikālija metilcikloheksāna metanols.

Noplūde no rezervuāra atklāta, kad iedzīvotāji ziņojuši par neparastu smaku. Pagaidām nav ziņas, ka kāds cilvēks būtu cietis, tikmēr amatpersonas veic ūdens paraugu analīzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!