Foto: AFP/Scanpix
Ziemeļkorejas iedzīvotājiem sestdien atkārtoti parādījušās problēmas ar piekļuvi internetam un mobilajam tīklam 3G, vēsta ārvalstu mediji.

Sestdien vēstīts, ka Phenjana nosaukusi ASV prezidentu Baraku Obamu par "mērkaķi", reaģējot uz viņa pamudinājumu kinoteātriem izrādīt pretrunīgi vērtēto filmu par atentātu pret Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu.

Interneta atslēgšana notikusi arī 23. decembrī. Toreiz Ziemeļkoreja palika bez interneta gandrīz uz desmit stundām pēc tam, kad ASV apsūdzēja Phenjanu par kiberuzbrukumu kompānijai "Sony Pictures Entertainment" skandālazosās filmas "The Interview" dēļ, kurā tiek stāstīts par atentāta veikšanu uz Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu.

Ziemeļkoreja noraidījusi savu iesaisti hakeru kiberuzbrukumos uz kompānijas serveriem.

Pēc hakeru kiberuzbrukumiem un draudiem sarīkot teroraktus kinoteātros studija sākotnēji atteicās no filmas izrādīšanas, tomēr, reaģējot uz kritiķu, arī Obamas, pārmetumiem, ka nav pieļaujama izteiksmes brīvības apdraudēšana, nolēma šo lēmumu pārskatīt.

Vairāki simti neatkarīgo kinoteātru ASV pieteicās izrādīt kinolenti, pēc tam, kad lielie kinoteātru tīkli no tās izrādīšanas bija atteikušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!