Foto: AP/Scanpix

ASV Ohaio štata gubernators Džons Keisiks izstāsies no cīņas par Republikāņu partijas Baltā nama nomināciju, Keisika kampaņas štāba pārstāvji trešdien apliecinājuši ASV medijiem.

Līdz ar Keisika izstāšanos Ņujorkas miljardieris Donalds Tramps būs vienīgais republikāņu kandidāts cīņā par Balto namu.

Keisika štābs atcēla ieplānoto kampaņas pasākumu Vašingtonas apkaimē un izsludināja preses konferenci plkst. 17 pēc vietējā laika (pusnaktī pēc Latvijas laika) Ohaio galvaspilsētā Kolumbusā.

Preses konferencē Keisiks paziņos par izstāšanos no priekšvēlēšanu cīņas, atsaucoties uz Keisika augsta ranga padomniekiem, ziņoja telekanāls MSNBC un citi mediji.

Otrdienas vakarā pēc Trampa uzvaras republikāņu priekšvēlēšanās Indiānas štatā par izstāšanos no cīņas par Baltā nama nomināciju paziņoja konservatīvais Teksasas senators Teds Kruss.

Tampam uzvarot Indiānā, stipri pieaugušas izredzes, ka viņam izdosies izcīnīt nominācijai nepieciešamās 1237 nacionālā konventa delegātu balsis un izvairīties no "atvērtā" konventa.

Līdz ar Krusa negaidīto izstāšanos Keisiks bija palicis vienīgais Trampa konkurents, bet tāpat kā Krusam arī Keisikam izcīnīt nomināciju pamata balsošanās kārtībā konventā ir matemātiski neiespējami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!